Zwangerschaps­begeleiding

Begeleiding volgens de methode Röst:

Bekkenpijnklachten tijdens en na de zwangerschap worden behandeld door een van onze fysiotherapeuten, welke gespecialiseerd is in de methode Röst.

Bekkenpijn kan optreden tijdens de zwangerschap, na de bevalling of na de zwangerschap. De veranderingen in de lichamelijke hormoonhuishouding die optreden tijdens de zwangerschap spelen vaak een belangrijke rol in het ontstaan van deze klachten. De zwangerschapshormonen maken de spieren en banden in het lichaam weker, dit heeft als functie dat het lichaam zich tijdens de zwangerschap aan kan passen aan de veranderingen die optreden (groei van de buik) en ter voorbereiding op de bevalling. Aan de andere kant maakt deze verweking het lichaam kwetsbaarder en kunnen klachten ontstaan doordat de belastbaarheid van het lichaam lager is.

Onze Röst-therapeuten helpen u met het verminderen van uw klachten gerelateerd aan de zwangerschap, waardoor u zo optimaal mogelijk kunt functioneren binnen uw dagelijkse activiteiten.

Uw huisarts, medisch specialist of verloskundige kan u verwijzen naar de gespecialiseerde therapeut, maar het is ook mogelijk dat u zich zonder verwijzing bij ons meldt.

Wat doet de therapeut:

Onderzoek

Onze therapeut beoordeelt uw gezondheidsklacht door middel van een vraaggesprek, vragenlijsten en lichamelijk onderzoek met als doel, het zo goed mogelijk in kaart brengen van uw klacht. Persoonlijke en omgevingsfactoren, welke belangrijk zijn, worden geanalyseerd om een zo’n duidelijk mogelijk beeld te scheppen van uw situatie.

Behandeling

Aan de hand van de onderzoeksuitkomsten stelt onze therapeut, samen met u, een behandelplan en prognose op maat op, waarna deze start met de behandeling.

Wanneer zwangerschapsbegeleiding:

  • Ben je zwanger, pas bevallen of heb je klachten sinds de zwangerschap, bevalling of kraamtijd.
  • Pijn in de rug, bekken, rond het schaambot, de SI-gewrichten, het heiligbeen, de stuit, de bil en/of uitstraling in het bovenbeen

 

De Specialisten:

Debby Gielen

Debby Gielen

Tamara Loomans

Tamara Loomans

Lotte Verschure

Lotte Verschure

Pin It on Pinterest

Share This