Hand­therapie

De handtherapeut

Een handtherapeut is een fysiotherapeut, welke zich gespecialiseerd heeft in de regio van de hand en pols. De hand en pols worden door de dag heen erg veel gebruikt, waardoor pijn en andere klachten een grote impact kunnen hebben op uw dagelijks functioneren. Onze handtherapeut onderscheidt zich op het gebied van anatomische kennis, biomechanica, bracing, spalking en oefentherapie van de hand en pols.

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar de handtherapeut, maar het is ook mogelijk dat u zich zonder verwijzing bij ons meldt.

Wat doet uw handtherapeut

Onderzoek

Onze handtherapeut beoordeelt uw gezondheidsklacht door middel van een vraaggesprek, vragenlijsten en lichamelijk onderzoek met als doel, het zo goed mogelijk in kaart brengen van uw klacht. Persoonlijke en omgevingsfactoren, welke belangrijk zijn, worden geanalyseerd om een zo’n duidelijk mogelijk beeld te scheppen van uw situatie.

Behandeling

Aan de hand van de onderzoeksuitkomsten stelt onze handtherapeut, samen met u, een behandelplan en prognose op maat op, waarna deze start met de behandeling.

Handtherapie kan bestaan uit oefentherapie, spalktherapie, functionele training en het tegengaan van zwelling. Ook is het mogelijk dat u zich voor postoperatieve hand- of polstherapie bij ons meldt, dan spelen wondverzorging en littekenbehandeling een belangrijke rol. Het uiteindelijke doel van handtherapie is het verminderen van klachten, zodat het gebruik van uw hand of pols weer zo optimaal mogelijk is tijdens dagelijkse activiteiten

Wanneer handtherapie

Handtherapie is van toepassing bij verschillende klachten. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Pijnklachten rondom hand of pols
  • Pre- en/of postoperatieve handtherapie
  • Gewrichtsslijtage van hand of pols
  • Carpaal tunnel syndroom
  • Andere blessures aan de hand of pols

De Specialist:

Tamara Loomans

Tamara Loomans

Pin It on Pinterest

Share This