McKenzie therapie

De McKenzie therapeut

Een McKenzie therapeut is een fysiotherapeut, welke zich via de wereldwijd bekende cursus Mechanincal Diagnosis and Treatment (MDT) heeft gespecialiseerd in onderzoeks- en behandelmethoden voor klachten gerelateerd aan de wervelkolom. Het doel van deze therapie is het zo snel mogelijk verminderen van klachten evenals het voorkomen van toekomstige klachten, waarbij uzelf een belangrijke rol speelt.

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar de McKenzie therapeut, maar het is ook mogelijk dat u zich zonder verwijzing bij ons meldt.

Wat doet uw McKenzie therapeut

Onderzoek

Onze McKenzie therapeuten beoordelen uw gezondheidsklacht door middel van een vraaggesprek, vragenlijsten en lichamelijk onderzoek met als doel, het zo goed mogelijk in kaart brengen van uw klacht. Een McKenzie therapeut gaat uit van het klachtenbeeld van de patiënt. Deze kijkt hoe de houding en herhaald bewegen de klachten beïnvloeden. Persoonlijke en omgevingsfactoren, welke belangrijk zijn, worden geanalyseerd om een zo’n duidelijk mogelijk beeld te scheppen van uw situatie.

Behandeling

Aan de hand van de onderzoeksuitkomsten stellen onze McKenzie therapeuten, samen met u, een behandelplan en prognose op maat op, waarna deze start met de behandeling.

McKenzie therapie bestaat voornamelijk uit het geven van adviezen betreffende houding, beweging en leefpatronen. Hoe zit u thuis wanneer u ontspant? Hoe is uw werkplek ingesteld? Hoeveel beweegt u? Allemaal factoren die gerelateerd kunnen zijn aan uw klachten. Binnen het McKenzie concept wordt dus het totaalplaatje beoordeeld, zodat uw klachten opgelost en in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Wanneer McKenzie therapie

McKenzie therapie is voornamelijk van toepassing bij klachten gerelateerd aan de wervelkolom. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Acute klachten aan de nek, midden rug of lage rug (met of zonder uitstraling)
  • Chronische klachten aan de nek, midden rug of lage rug (met of zonder uitstraling)
  • Andere klachten gerelateerd aan de wervelkolom of andere regio’s

De Specialisten:

Teun Gielen

Teun Gielen

Debby Gielen

Debby Gielen

Tamara Loomans

Tamara Loomans

Elke Moors

Elke Moors

Pin It on Pinterest

Share This