Manuele therapie

De manueel therapeut

Een manueel therapeut(e) is een fysiotherapeut welke zich na de basisopleiding fysiotherapie gespecialiseerd heeft op klachten gerelateerd aan het houdings- en bewegingsapparaat. Deze therapeut onderscheidt zich qua kennis op het gebied van anatomie, fysiologie, neurologie en gewrichtsleer van de wervelkolom en (extremiteiten)ledenmaten. Daardoor bezitten onze manueel therapeuten uitgesproken kwaliteiten in het analyseren van alle facetten van een gezondheidsprobleem binnen het bewegingsapparaat.

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar de manueel therapeut, maar het is ook mogelijk dat u zich zonder verwijzing bij ons meldt.

Wat doet uw manueel therapeut

Onderzoek

Onze manueel therapeuten beoordelen uw gezondheidsklacht door middel van een vraaggesprek, vragenlijsten en lichamelijk onderzoek met als doel, het zo goed mogelijk in kaart brengen van uw klacht. Persoonlijke en omgevingsfactoren, welke gerelateerd kunnen zijn aan uw klacht worden geanalyseerd om een zo’n duidelijk mogelijk beeld te scheppen van uw situatie.

Behandeling

Aan de hand van de onderzoeksuitkomsten stellen onze manueel therapeuten, samen met u, een behandelplan en prognose op maat op, waarna deze start met de behandeling.

Onze manueel therapeuten beschikken over diverse manuele behandelmogelijkheden die gericht zijn op het direct verbeteren van de bewegingsvrijheid van gewrichten. Voorbeelden van behandelmogelijkheden zijn: mobilisaties, manipulaties (kraken) en oefentherapie, vaak met een snelle vermindering van klachten als gevolg. Daarnaast zullen onze manueel therapeuten u ondersteunen met het geven informatie, adviezen en oefeningen die passen bij het gevonden klachtenbeeld.

Wanneer manuele therapie

Manuele therapie is van toepassing bij veel verschillende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Hoofdpijn gerelateerde klachten
  • Nekpijn (met of zonder uitstraling in de arm)
  • Klachten hoog in de rug
  • Schouderklachten
  • Klachten aan de ribben
  • Lage rugklachten
  • Duizeligheidsklachten gerelateerd aan de nek
  • Heupklachten
  • Andere regio’s waarin u (gewrichts)klachten ervaart

De Specialisten:

Teun Gielen

Teun Gielen

Bart Berkvens

Bart Berkvens

Lotte Verschure

Lotte Verschure

Pin It on Pinterest

Share This