Coronarevalidatie

De coronatherapeut

Een coronatherapeut is een fysiotherapeut, welke zich heeft gespecialiseerd in de revalidatie voor mensen die getroffen zijn door het coronavirus en hierdoor restklachten ervaren. Onze coronatherapeuten hebben een coronascholing gevolgd via het Chronisch Zorgnet en beschikken daarnaast over een uitgebreide scholing longaandoeningen.

Om in aanmerking te komen voor coronarevalidatie hoeft u niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis. Uw huisarts of medisch specialist verwijst u, indien noodzakelijk, naar een coronatherapeut. Heeft u geen verwijzing, maar wel behoefte aan therapie, dan is het mogelijk contact op te nemen met uw huisarts. Wanneer u in aanmerking komt voor coronarevalidatie heeft uw het recht op 50 behandelingen. Indien dit niet voldoende blijkt, is het mogelijk om een nieuwe verwijzing voor revalidatie aan te vragen.

Wat doet uw coronatherapeut

Onderzoek

Onze coronatherapeuten beoordelen uw situatie na coronabesmetting door middel van een vraaggesprek, vragenlijsten en een lichamelijke inspanningstest met als doel, het zo goed mogelijk in kaart brengen van uw klacht. Persoonlijke en omgevingsfactoren, welke belangrijk zijn, worden geanalyseerd om een zo’n duidelijk mogelijk beeld te scheppen van uw situatie.

Revalidatie

Aan de hand van de onderzoeksuitkomsten stellen onze coronatherapeuten, samen met u, een behandelplan en prognose op maat op, waarna deze start met de revalidatie.

De coronarevalidatie bestaat uit training die gericht is op het opbouwen van uithoudingsvermogen en kracht, met als doel het verminderen van de klachten die u ervaart. Daarnaast zullen onze coronatherapeuten u helpen om uw dagelijkse activiteiten weer op te pakken, waarbij adviezen gericht op energieverdeling een belangrijke rol spelen.

Onze coronatherapeuten werken samen met uw huisarts en indien noodzakelijk met uw psychloog, diëtist, logopedist en ergotherapeut.

Wanneer coronarevalidatie

Coronarevalidatie is van toepassing bij verschillende klachten na coronabesmetting. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Pijn of stijfheid in de gewrichten
  • Vermoeidheid
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Verminderde longcapaciteit
  • Problemen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten

De begeleiders:

Teun Gielen

Teun Gielen

Bart Berkvens

Bart Berkvens

Pin It on Pinterest

Share This