Oedeem­fysiotherapie

De Oedeemfysiotherapeut

De Manuele Lymfedrainage Vodder is een massagevorm, die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. De manuele lymfedrainage is een zachte massagevorm, toepasbaar op het hele lichaam.

Het menselijk lichaam bestaat uit 2/3 deel uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen, lymfbanen en hersenbanen. Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht. De processen via het lichaamsvocht noemen we de waterhuishouding. Het lichaam is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert.  De lymfe zorgen vooral voor een voedende, zuiverende en drainerende rol in het lichaam.
Lymfedrainage is een normale, natuurlijke functie in ons lichaam, die echter bemoeilijkt kan worden door en congenitale(aangeboren)problematiek,  een ongeval, ziekte of stress.

De Manuele Lymfedrainage Vodder (MLDV) is een massagevorm die erop gericht is de kwaliteit van het intern watermilieu te verzekeren.  Dit is mogelijk door stimulatie van de werking van de venen en het lymfestelsel , een stimulatie die nodig is om het teveel aan vocht efficiënter via deze afvoerwegen af te voeren.

De MLDV heeft al doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen en de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

De Manuele Lymfedrainage volgens de methode Vodder is toepasbaar bij zeer veel klachten, al dan niet in combinatie met andere therapievormen.

Behandelbare klachten zijn o.a.:

 • Oedemen (zwellingen), zowel zichtbare als niet zichtbare
 • Lymfoedeem (bv. na oncologische ingrepen)
 • Oedeem na trauma of post-operatief
 • Dystrofieën
 • Stressgerelateerde klachten
 • Auto-immuunziekten

De Specialisten:

 • Elke Moors
  Elke Moors
 • Anne Swinkels
  Anne Swinkels
Elke Moors
Elke Moors
Fysiotherapeut

Elke Moors studeerde van 2001 t/m 2005 fysiotherapie aan de Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven. Zij liep haar laatste stage in de Reigerlaan. Sinds het behalen van haar diploma is zij werkzaam in de Reigerlaan. Sinds 2009 is ze geregistreerd en gespecialiseerd oedeemtherapeut volgens de methode Vodder.

Anne Swinkels
Anne Swinkels
Fysiotherapeut

Anne Swinkels studeerde van 2009 t/m 2013  aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Zij liep haar laatste stage in de Reigerlaan. Na het behalen van haar diploma is zij vrijwel direct gaan werken in de  Reigerlaan.  Sinds 2015 is ze geregistreerd en gespecialiseerd als oedeemtherapeut volgens de methode Vodder.

Pin It on Pinterest

Share This