McKenzie therapie

McKenzie therapie

Deze behandelmethode van rugklachten, zonder duidelijke oorzaak, is in de jaren 50 ontwikkeld door Robin Mc Kenzie uit Nieuw Zeeland. Het bleek namelijk dat voor 80% van alle rugklachten er geen duidelijke oorzaak was aan te geven.

Mc Kenzie gaat dan ook uit van het klachtenbeeld van de patiënt. Hij kijkt hoe houding en herhaald bewegen de klachten beïnvloeden. De zelfwerkzaamheid van de cliënt is essentieel voor het slagen. Zelfdiscipline is een vereiste. Met het specifieke oefenprogramma volgens het Mc Kenzie concept leren wij u hoe u deze klachten zelf kunt beïnvloeden en in de toekomst de kans op een recidief kunt verminderen.

Er wordt veel aandacht besteed aan adviezen over houding/beweging en leefpatroon. Hoe zit u thuis wanneer u ontspant, is uw werkplek juist ingesteld? Beweegt u voldoende? Allemaal factoren die gerelateerd kunnen zijn aan uw rugklachten. Binnen het Mc Kenzie concept kijken we dus naar het totaal. Op deze manier kunnen wij u optimaal begeleiden en behandelen, zodat uw klachten in de toekomst opgelost en voorkomen kunnen worden.

De Specialisten:

 • Teun Gielen
  Teun Gielen
 • Debby Gielen
  Debby Gielen
 • Tamara Loomans
  Tamara Loomans
 • Elke Moors
  Elke Moors
Teun Gielen
Teun Gielen
Fysiotherapeut

Teun Gielen studeerde van 1987 t/m 1992 fysiotherapie aan de Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven. Daarna werkte hij 7 jaar in een particuliere praktijk in Duitsland. Hij is samen met Tamara Loomans-Peters medeverantwoordelijk voor de COPD-zorg/Longnet en verantwoordelijk voor de gesuperviseerde looptraining volgens het Claudicationet. Dit doet hij samen met Bart Berkvens.

Debby Gielen
Debby Gielen-Prinssen
Fysiotherapeut

Debby Gielen-Prinssen studeerde van 1989 t/m 1994 fysiotherapie aan de Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven. Na het behalen van haar diploma werkte zij 5 jaar in een particuliere praktijk in Duitsland. Sinds 1997 is zij werkzaam in de Reigerlaan. Sinds 2009 is zij geregistreerd en gespecialiseerd als bekkenfysiotherapeute.

Tamara Loomans
Tamara Loomans-Peters
Fysiotherapeut

Tamara Loomans-Peters studeerde van 1990 t/m 1994 fysiotherapie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Na het behalen van haar diploma werkte zij 5 jaar in een particuliere praktijk in Duitsland. Sinds 1 januari 2000 is zij werkzaam in de Reigerlaan. Naast het werk als algemeen fysiotherapeut is zij tevens verantwoordelijk voor de COPD-zorg. Zij is tevens het aanspreekpunt voor het Longnet en is zij handtherapeute.

Elke Moors
Elke Moors
Fysiotherapeut

Elke Moors studeerde van 2001 t/m 2005 fysiotherapie aan de Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven. Zij liep haar laatste stage in de Reigerlaan. Sinds het behalen van haar diploma is zij werkzaam in de Reigerlaan. Sinds 2009 is ze geregistreerd en gespecialiseerd oedeemtherapeut volgens de methode Vodder.

Pin It on Pinterest

Share This